Slané celozrnné tyčinky s parmazánem

29. března 2011 v 19:00 | Martina |  Slané pečení




Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky (aperitiv)



ingredience :

200 g hladké mouky ( 100 g pšeničné, 50 g špaldové, 50 g pohankové)
1 prášek do pečiva
100 g strouhaného parmazánu
40 g mletých lněných semínek (nebo jiných)
hrst sušené nebo čerstvé bazalky (nasekané najemno)
0,5 dl olivového oleje
1 vejce
2 velké lžíce creme fraiche nebo tučné zakysané smetany

postup :
sypké ingredience smícháme dohromady, poté přidáme celé vajíčko, creme fraiche a olivový olej. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pečícím papíře na placku o síle 2-3 mm. Nakrájíme rádýlkem na tyčinky nebo jiné tvary, fantazii se meze nekladou :) Tyčinky od sebe oddělíme, aby mezi sebou měli mezeru pár mm. Pomužeme si tupým nožem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160oC asi 20 min.

Hodí se jako aperitiv k vínu nebo jen tak když nás honí slaná mlsná :) Jsou tam přece samé dobré věci, takže tenhle hřích je zdraví prospěšný !



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 viera viera | E-mail | 6. dubna 2012 v 10:38 | Reagovat

Piekla som tyčinky z celozrnnej múky a sú perfektné chuťove dakujem za recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama