Zapečený lilek s boloňskou omáčkou

9. srpna 2011 v 13:39 | Martina |  Slané pečení

Zapečený lilek s boloňskou omáčkou

ingredience :

500 g mletého masa
2 velké lilky
2 velká rajčata
1 rajčatový protlak
2 cibule
slanina
pepř, sůl
olivový olej


postup :
na pánvi osmahneme cibulku se slaninou, přidáme pokrájená rajčata a cca 5 min necháme za občasného pomíchání být. Poté přidáme mleté maso, zamícháme a necháme cca 10 min vařit. Přidáme rajčatový protlak, ochutíme solí a pepřem případně česnekem a vaříme ještě cca 10 min.
Mezitím omyjeme lilky a nakrájíme na kolečka silná asi 1cm.
Na dno skleněné zapékací mísy dáme hotovou omáčku, na ni poklademe kolečka lilku, vrstvu lilku zalejeme omáčkou a na ni dáme další vrstvu lilku. Nahoru vylejeme zbytek omáčky a rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme strouhaným sýrem.
Zapékáme v troubě při 2000 C asi 30-40 min.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mimi Mimi | Web | 9. srpna 2011 v 13:47 | Reagovat

Tak teď mám hlad, vypadá to skvěle <3

2 mojekuchyne mojekuchyne | 9. srpna 2011 v 14:29 | Reagovat

děkuji, a chutná to ještě lépe.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama