Čokoládový dort

9. října 2011 v 16:47 | Martina |  Sladké pečení
Čokoládový dort




























ingredience :

na těsto :

100 g másla
100 g pískového cukru
6 žloutků
250 g hladké mouky

na čokoládový krém :

250 g hořké čokolády
250 g šlehačky
100 g mléka
25 g másla
1 celé vejce

postup :

Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké pružné těsto a necháme odpočinout v lednici přikryté folií alespoň 1 hodinu.
Potom těsto rozválíme na placku asi 2-3mm silnou a dáme do kulaté formy.























Těsto pečeme v troubě na 160OC asi 10 min. Vytáhneme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Máslo, mléko a smetanu dáme do hrnce, pomalu ohříváme, aby se nepřipálilo, až do bodu varu.
Horkou směs nalejeme do skleněné mísy, ve které máme rozlámanou čokoládu. Necháme chvíli roztopit a řádně metličkou promícháme, až vznikne hladký krém.























Potom přidáme celé vejce a dobře promícháme. Krém musí být krásně hladký.
Když máme krém připravený, nalejeme ho na upečené těsto (na povrchu by nemělo být příliš bublin) a dáme do trouby na 220OC na 15 minut.
Podáváme s kopečkem pistáciové zmrzliny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama