Briošky francouzské

19. ledna 2012 v 13:47 | Martina
Briošky francouzské, ke kávě, k snídani nebo jen tak















ingredience :

350 g hladké mouky
175 g změklého másla
sušené nebo čerstvé droždí
2 lžíce vody
špetka soli
4 celá vejce
100 g cukru

Postup :
Smícháme sypké ingredience, promícháme a přidáme zbytek. (droždí : sušené nebo čerstvé droždí v odpovídajícím množství k mouce, já používám sušené s modrým ptákem, dala jsem 6g na výše uvedené množství mouky)
Vypracujeme hladké těsto ručně nebo v robotu. Zpracováváme cca 10 min dokud nemáme těsto krásně hladké, pružné a nelepivé. Je možné přidat trochu mouky, pokud bude potřeba. Zpracované těsto přikryjeme folii a dáme na noc do lednice.
Druhý den těsto po vyndání z lednice na vále trochu propracujeme a rozdělíme na cca 10 stejných kousků. Vytvarujeme do tvaru briošky a dáme do formičky. Těsto zvětší svůj objem asi 2x, tak pozor, at zvolíte dostatečně velkou formičku, kdyby vám těsto vylezlo, byla by to škoda. Briošky necháme kynout na teplém místě např. v lehce nahřáté troubě dokud neznásobí svůj objem. Pak potřeme vajíčkem a můžeme posypat sekanými mandlemi nebo krystalovým cukrem. Pečeme cca 20 min na 200 C.

dobrou chuť !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 apparel apparel | Web | 19. června 2015 v 7:01 | Reagovat

pujcky az do domu :-D

2 destind destind | Web | 27. září 2016 v 22:08 | Reagovat

online pujcka dobřany :-x

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama